Leerstijlen

Leer….watte? LeerSTIJLen! Zoals ik ook al heb gezegd op de pagina Leren Leren: ieders leermethodiek is verschillend. Wel deze leermethodiek hangt hard vast aan de leerstijl die je hebt. Er zijn verschillende onderzoeken geweest naar de leerstijlen van jongeren opdat leerkrachten beter op hun noden kunnen inspreken. Uit die onderzoeken zijn er 4 basistypen gekomen (die kunnen afwisselen naargelang de bron):
– de doener
– de denker
– de dromer
– de beslisser

Hoe kan je nu weten welk type jij bent? Wel via de Kolb-test kan je aan de hand van enkele korte vragen hier achter komen! Let wel op: soms is het zo dat je voor bepaalde vakken een andere leerstijl hebt dan voor andere vakken. Je bent dan geen weirdo maar compleet normaal! Sommige mensen hebben meerdere leerstijlen of een mengeling van twee leerstijlen. Als je wat meer weet over je leerstijl, kan je je studiemethode aanpassen aan deze leerstijl.

Ik heb zelf de leerstijlentest ook uitgevoerd en ik kwam ‘beslisser’ uit maar er stond wel als opmerking bij dat ik geen uitgesproken leerstijl heb. Aan de grafiek te zien, betekent dit dat mijn resultaten zeer dicht bij zowel de X als de Y-as liggen. 1 ding was wel snel duidelijk: ik ben geen dromer (qua leerstijl dan toch 😉 )

Groetjes,
Dorien

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: