De rode muts

Ik wil mij even voorstellen voor diegene die mijn blog nog  niet eerder hebben bezocht: ik ben Dorien, net 25 geworden, ik werk voltijds als leerkracht in het volwassenenonderwijs en ben student orthopedagogiek. Voor deze opleiding loop ik ook nog stage als zorgcoördinator. In mijn, toch wel beperkte, vrije tijd ga ik volleyballen en joggen. De rest van mijn tijd spendeer ik samen met mijn vriend. We vormen sinds 5 januari 2012 een koppel. A match made in heaven.

Mijn vriend is paracommando, een man in uniform dus. Onweerstaanbaar voor de meeste vrouwen, maar ik heb mijn militair nog niet in kostuum gezien. Hij weigert namelijk om eender welk kostuum hij heeft aan te trekken. Ik ben dus niet voor het uniform gevallen. Daar komt dan ook wel bij dat ik niet echt een zwak heb voor uniformen. Ik koos volledig voor hem, met of zonder kledij.

Sinds gisteren weten we zeker dat hij naar Congo zal gaan deze zomer. Een boodschap waar ik niet heb naar uitgekeken. Meer kan ik ook niet zeggen als ‘hij zal naar Congo gaan’. Op de vragen ‘wanneer moet hij vertrekken?’, ‘hoe lang zal hij daar blijven?’,… heb ik immers zelf geen antwoord. Want, gestructureerd zoals het Belgisch leger blijkbaar is, worden de antwoorden op deze vragen vrij vaag gehouden. Zo was het in eerste instantie dat ze zouden vertrekken in augustus of misschien zelfs later. Nu is al het midden juli “ofzoiets” (en dat is een letterlijke quote van de sergeant). Hoe lang hij zal weg blijven? Goh… dat kunnen 4 weken zijn, dat kunnen er ook 6 zijn. Ik vermoed dat ik op de dag van vertrek pas de details zal te weten komen én dat deze details nog minstens 5 keer zullen veranderen eer hij terug thuis is. Ik weet dus echt niet veel als het op zijn werksituatie aan komt. Wat ik wel weet, is dat ik het moeilijk ga hebben. En omdat ik weet dat ik niet de enige ben die haar vriend of man zal moeten missen of al heeft moeten missen doordat hij regelmatig op oefeningen moet, heb ik besloten om deze pagina te starten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: