Wellnesshotel Seehof – Butgenbach

Via een bon vanwege Holidayconcept (www.holidayconcept.nl) ben ik naar dit hotel gegaan. De site van het hotel zelf (http://www.seehof.be/) zag er veelbelovend uit. Een korte review van ons bezoek:

With a voucher from Best Concept (www.holidayconcept.nl) I went to stay in this hotel. The site of the hotel itself (http://www.seehof.be/) looked promising. A brief review of our visit:

Photographer: Dorien Schraepen

De eerste dag viel lichtjes tegen, de aankomst ging nogal stroef en dat lag niet aan de dikke sneeuw die er te vinden was in Butgenbach.

The first day didn’t went as well as we planned. The arrival was quite rough and that was not the thick snow that there was to be found in Butgenbach.

Photographer: Dorien Schraepen

Op de nogal kleine kamers van de eerste verdieping was het enorm koud. Zelfs met de verwarming op maximum bleef het vrij koud in de kamer.We hebben dit op een gezellige manier opgelost door met 4 mensen in een 2-persoonsbed te gaan liggen.

The smallish rooms on the first floor were extremely cold. Even with the heater on maximum it remained quite cold in the room.We have solved this in a friendly way by putting 4 people in a 2 person-bed to lie down.

De kleine badkamer was ingericht met toilet, douchekabine en wastafel en was volledig afgesloten van de rest van de kamer door een schuifdeur. De stijl van de kamer zelf was dezelfde gebleven als in 1922 bij de oprichting van het hotel. Sommigen zullen dit ouderwets vinden, anderen vinden het eerder gezellig. De kleine televisie werkte op onze kamer vrij goed maar op de kamer van mijn broer was er meer sneeuw te zien dan gewoon beeld.

The small bathroom was equiped with a toilet, sink and shower and was completely cut off from the rest of the room by a sliding door. The style of the room itself had remained the same as in 1922 with the establishment of the hotel. Some will find this old-fashioned, others find it rather pleasant. The small TV in our room worked pretty good but on the tv in the room where my brother stayed you mostly saw disturbances.

We hadden dus een vrij slechte eerste indruk maar het 5-gangenmenu van onze eerste dag heeft alleszins een groot deel goed gemaakt.
We zijn begonnen met een mosselsoepje, vervolgens kregen we ons eerste voorgerecht: huisbereide vispaté. Daarna kwam er een zelfgemaakte tagliatelle met huisbereide gerookte hesp. Het hoofdgerecht was een perfect gegaarde rosbief met aardappeltjes en boontjes. Wat ervoor zorgde dat ons buikje al goed gevuld was. Maar niet vol genoeg om het heerlijke dessert af te wijzen, namelijk een lichtjes gestoven halve peer met een coulis van bosbessen en praliné-ijs (zie onderstaande foto).

We had a pretty bad first impression but the 5-course dinner from our first evening made up for this. We started with a mussel soup, then we got our first appetizer: homemade pate made of fish. Then came a homemade tagliatelle with homemade smoked ham. The main course was a perfectly cooked roast beef with potatoes and beans. Our belly was already well filled but not full enough to reject the delicious dessert: a lightly dusted pear half with a blueberry coulis and praline ice cream (see photo below).

Photographer: Dorien Schraepen

Dag 2 startte met een lekker ontbijt. Om het een continentaal ontbijt te noemen moest er volgens mij nog wel wat extra’s aan worden toegevoegd (zoals fruit, witte bonen in tomatensaus, cornflakes, croissants,…) maar dat nam niet weg dat iedereen wel zijn smaak kon terug vinden.  Op de ontbijttafel was terug te vinden:

Photographer: Dorien Schraepen

– warme broodjes,
– donker en wit brood,
– 5 soorten zelf gemaakte confituur,
– siroop uit Herve,
– Nutella,
– yoghurt,
– Camembert,
– 5 soorten hesp en salami,
– goede boter,
– koffie en thee (naar keuze),
– fruitsap,
– frisdrank (indien hier achter werd gevraagd).

Day 2 started with breakfast. To be called ‘a continental breakfast’ some things were missing (such as fruit, baked beans, cereals, croissants, …) but that did not mean you couldn’t find anything you liked. At the breakfast table was found:

– Hot sandwiches,
– Dark and white bread,
– 5 types of homemade jam,
– Syrup from Herve,
– Nutella,
– Yoghurt,
– Camembert,
– 5 types of ham and salami
– Good butter,
– Coffee and tea (optional)
– Fruit juice,
– Soft drinks (if you asked for it).

We hadden ons geïnformeerd naar bezienswaardigheden en allerlei zaken die we konden doen in de buurt. De zoon van het hotel, die zich perfect kon behelpen in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Portugees, wist ons heel veel zaken te vertellen over de omgeving. We hebben gekozen om te gaan langlaufen. Op 1 km van het hotel, langs het meer van Butgenbach ligt het sportcentrum Worikken (adres: Worriken 9, 4750 Butgenbach. Telefoonnummer: 080/44.69.61. Website: http://www.worriken.be). Hier kan men tennissen, wandelen, langlaufen; sleeën, survivaltochten maken, zwemmen,… We hebben geopteerd om ski’s te huren (op de website staat dat deze 11 euro kosten voor een dag te huren maar we hebben slechts 10 euro per persoon betaald). Er zijn uitgestippelde routes die je kan bewandelen, eentje van 2, 4, 6 en 8 kilometer, die je langs de mooiste plekjes van Butgenbach brengt. Wij (1 ervaren langlaufer en 3 first timers) hebben de tocht van 8 kilometer uitgekozen en hebben hier 2,5 uur over gedaan. Hieronder ziet u enkele sfeerbeelden:

We had asked some information about attractions and other things that we could do in the neighborhood. The son of the hotel, which could speak Dutch, French, German, English and Portuguese, knew many things to say about the environment. We chose to go skiing. At 1 km from the hotel along Lake Butgenbach The sports center Worikken (address: Worriken 9, 4750 Butgenbach. Phone: 080/44.69.61. Website: http://www.worriken.be). Here you can play tennis, hiking, skiing, sledding, survival trips, swimming, … We have opted to rent skis (on the website states that this cost 11 euros for a day to rent but we only paid 10 euros per person). There are marked trails you can walk, one of 2, 4, 6 and 8 km, which takes you past the most beautiful places in Butgenbach. We (1 experienced and 3 first-time skiers) have chosen the trail of 8 kilometers and it lasted for 2.5 hours. Below are some pictures:

Photographer: Dorien Schraepen

Photographer: Dorien Schraepen

Photographer: Dorien Schraepen

Photographer: Dorien Schraepen

Photographer: Dorien Schraepen

Hierna zijn we ons gaan opwarmen in restaurant van het sportcentrum. We hebben hier lekker gegeten en gedronken (waaronder een fles Cabernet sauvignon voor 15,00 euro) voor een zeer redelijke prijs. Ikzelf koos voor een koninginnenhapje met frietjes, mijn broer genoot van een zigeunerschnitzel met frietjes en zijn vriendin nam een portie frietjes.

Then we started to warm up in the restaurant of the sportscomplex. We have had delicious food and drinks (including a bottle of Cabernet Sauvignon for 15.00 euros) for a very reasonable price. I myself chose a vol au vent with chicken with fries, my brother enjoyed a schnitzel with fries and his girlfriend took a portion of fries.

Photographer: Dorien Schraepen

Photographer: Dorien Schraepen

’s Avonds genoten we van een 4-gangen menu in het hotel. We startte met een tomatensoep met gesmolten kaas, daarna gnocchi met bechamelsaus (die nogal gezouten was). Het hoofdgerecht was kalfsvlees met prei met melksaus en puree. Als dessert kregen we een smaakvolle verrassing: een bolletje opgeklopte mascarpone met room bedekt met stukjes koekjesdeeg, waaronder enkele stukjes – in alcohol gedrenkte – ananas lag. Dit alles werd omringd door een coulis. (zie afbeelding links)

In the evening we enjoyed a 4-course menu in the hotel. We started with tomato soup with melted cheese, then gnocchi with white sauce (which was quite salty). The main course was veal with leek sauce and mashed potatoes with milk. For dessert we got a tasty treat, a scoop of mascarpone and whipped cream covered with crumbled cookies, including some pieces pineapple soaked in alcohol. All this was surrounded by a coulis. (See picture left)

Op dag 3 besloten we om een daguitstap te maken naar winkelcentrum Knauf in Weiswampach (adres: Op d’Schmëtt 3, 9964 Schmiede/Huldange Luxembourg). Hier hadden we keuze uit verschillende winkels zoals C&A, H&M, Delhaize, Tom & Co, Casa, Pronti, … Dit winkelcentrum is niet het enige Weiswampach dus als u graag een hele dag wilt vullen met shoppen, dan is dit het ideale stadje.

On day 3 we decided to make a day trip to the mall in Weiswampach Knauf (address: On d’Schmëtt 3, 9964 Schmiede / Huldange Luxembourg). Here were many shops like C & A, H & M, Delhaize, Tom & Co., Casa, Pronti … This mall is not the only one in Weiswampach so if you’d want to fill an entire day with shopping, then this is the ideal town.

Photographer: Dorien Schraepen

’s Avonds kregen we in het hotel een aspergesoepje om mee te starten. Als voorgerecht kregen we een sublieme huisbereide paté van wilde eend (zie afbeelding links). Een aanrader voor iedereen die liefhebber is van wild en/of van paté.

Het hoofdgerecht was al even smakelijk: rosbief met een pepersausje op basis van de jus van het vlees, zelfgemaakte kroketjes en gestoomde herfstgroentjes (zie afbeelding rechts).

Photographer: Dorien Schraepen

In the evening we had an asparagus soup to start. For starter, we got a superb home-made pate of wild duck (see picture left). A must for anyone who is lover of wildlife and / or pate.
The main course was equally tasty: roast beef with pepper sauce based on the gravy of the meat, homemade croquettes and steamed autumn vegetables (see right).Hierna volgde het – volgens mijn eigen bescheiden mening – het lekkerste dessert wat wij hebben gegeten in dit hotel, namelijk een zoet pannenkoekje met stukjes appel in verwerkt dit dubbel geplooid op het bord werd gepresenteerd. Hierover lag nog een laagje, in de oven gebakken, appeltjes en hierover was nog wat poedersuiker gestrooid (zie afbeelding linksonder). Ik had spijt dat ik zo goed gegeten had van het hoofdgerecht waardoor ik veel moeite moest doen om dit dessert op te krijgen. Het was een mooie gastronomische afsluiter van ons verblijf.

This was followed by the – according to my own humble opinion – the best dessert we have eaten at this hotel, which is a sweet pancake with apple slices processed presented in this double pleats. On top of this was another layer oven baked apple slices and on top of this layer was a little powdered sugar sprinkled (see picture below left). I regretted that I had eaten so well in the main course so much I had trouble to get this dessert. It was a beautiful gourmet valve of our stay.

Photographer: Dorien Schraepen

Tijdens het avondmaal hadden we een uitnodiging gekregen van onze Waalse medegasten waar we al meerdere gezellige gesprekken mee hadden gevoerd. Ze nodigden ons uit om, samen met hun, na het eten in de Finse sauna van het wellnesscomplex van het hotel te komen vertoeven. Dit werd een keuze waarvan we geen spijt kregen. Het welnesscomplex, dat in de kelder van het gebouw gelegen is vormt een wereld van verschil met de rest van de verdiepingen qua stijl. Ik heb geen foto’s getrokken van de sauna’s zelf voor de bescherming van de privacy van de toen aanwezige gasten.

During dinner we had received an invitation from our Walloon fellow guests where we have had several pleasant conversations with. They invited us to join with them, after dinner in the Finnish sauna in the wellness center of the hotel. The wellness complex, wich is located in the basement of the building, is a world of difference with the rest of the floors in style. I have no pictures taken of the sauna itself to protect the privacy of the guests.

Er was ook een Turkse hamam aanwezig in het complex. Pittig detail, de hamam is gekozen in Turkije en dan opgebouwd in het hotel door Turkse werknemers om het zo authentiek mogelijk te houden.

There was also a Turkish hammam present in the complex. Spicy detail, the hammam was chosen and built in Turkey and then rebuild in the hotel by Turkish workers to be as authentic as possible.  

Photographer: Dorien Schraepen

Het zwembad was gevuld met bronwater en werd op een natuurlijke manier gezuiverd. Hierdoor was het extra belangrijk om je goed te douchen vooraleer het zwembad te betreden. Zo is het ook verboden om wanneer je eerst de sauna gebruikt met zwemkledij om dezelfde zwemkledij te gebruiken in het zwembad. Want doordat er geen chloor gebruikt word, kan het water sneller vervuild worden.

The pool was filled with spring water and was purified on a natural way. Therefore it was especially important to have a good shower before entering the pool. So it is forbidden when you first used the sauna with bathing suit bathing suit to keep on that same bathing suit for use in the pool. For in that no chlorine is applied, the water can quickly become contaminated.

Er is ook een relaxruimte waar er verschillende ligstoelen staan waar u op uw duizendste gemakje uw favoriete boek of tijdschrift kan lezen.We hebben ongeveer een uurtje vertoefd in de wellness. Normaal gezien kost een dag in het complex 30 euro maar omdat we maar een kortere periode er zijn verbleven moesten we slechts 5 euro per persoon betalen.

There is also a relaxation area where there are several sun loungers where you can read your favorite book or magazine. We stayed about an hour in the spa. Normally one day in the complex costs 30 euro but because we only stayed there for a shorter period we had to pay only 5 euros per person..

Om te besluiten kan ik zeggen dat dit familiale hotel zeker de moeite waard is om te bezoeken. De winter biedt hier mooie panorama’s en lekkere menu’s, maar ik kan mij goed inbeelden dat andere seizoenen minstens even leuk zijn.

To conclude I can say that this family hotel is definitely worth a visit. Winter here offers breathtaking panoramic views and delicious menus, but I can well imagine that other seasons just as fun.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

  • Lezen van Winch en genieten van het weer, met het bloemetje van Lennert Guiljam (bijna-broer).

  • Dorien Schraepen Pantene superswisssh commercial i.s.m. Vijftv, Flair en Pantene.

  • Photographer: Mark Hens

%d bloggers liken dit: